Gündem

YAZAR AYLA BAĞ’DAN ENLER ÖDÜLÜ TEŞEKKÜRÜ

YAZAR AYLA BAĞ’DAN ENLER ÖDÜLÜ TEŞEKKÜRÜ
21-04-2021 10:15

 

2020 Tokat Enleri İstiklal ödülleri töreninde en başarılı yazar ödülüne layık görülen Sosyolog-Yazar Ayla Bağ Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın sözünün vücut bulduğu Anadolu’nun mayası olan bu topraklardan geliyorum’ diyerek söze başladı ve ‘4 Kasım 2017 yılında yola çıktık,

KIRKKIZLAR Kız Lisesinde,

KIRKKIZLAR,

Tokat’a Değer Katanlar,

Bizim Ellerde Kadın,

Ahiler Kervanı,

Anadolu’nun mayası kadınlar,

Hikaye ve şiirin dilinden Tokat,

Işığı arayanlara ışık olanlar,

Dünya Köylüsü ile Sizin Hikayeniz” dedik ve üç yılda 150’nin üzerinde söyleşiye imza attık” dedi.

Tokat Gündem Gazetesi’nin önderliğinde düzenlenen ödül töreninde oylarıyla kendisini en başarılı yazar ödülüne layık gören herkese teşekkür ettiğini kaydeden Bağ, “Yaşayan KIRKKIZLAR Efsanesi Kadınlarımız adına ve Zanaatkarlarımız; Anadolu’nun mayası olan bu topraklarda yerel tohumların içinde evrensel değerleri barındıran birer hazinedir. Hazinelerimiz olan, Yaşayan Efsaneler İlk, Tek Ve Son Ustalar adına ve kadim şehrimizin kadim insanları tüm hemşerilerim adına alıyorum” dedi.

 İstiklal ödülleri töreninde İstiklal marşımızın bir kıtasını okuyarak konuşmasına devam eden Ayla Bağ,

“Yaptığımız çalışmaları destekleyen şehrimizin mülki amiri çok kıymetli Sayın Valimiz Ozan Balcı Beyefendiye, çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Av. Eyüp Eroğlu’na ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali hocamın şahsında tüm öğretmenlerimize, gözlerindeki sönmez pırıl pırıl yanan ışıltıyla bizleri dinleyen gençlerimize, öğrencilerimize ve bizi buralara taşıyan meşalenin ışığını yakan Mahperi Hatun Kız Meslek Teknik Anadolu Lisesi müdiresi kıymetli Sevil Alaçam hocama, her daim yanımızda olan bilgisini ve emeğini esirgemeyen TOŞAYAD Başkanı değerli sayın Hasan Akar hocama ve basın yayında bizleri yalnız bırakmayan Tokat Gazetesi İmtiyaz sahibi kıymetli Fatih Kılıç Beyefendinin şahsında bize destek veren tüm basın mensubu arkadaşlara, Balkan Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı değerli sayın Yavuz Cemil Erdem Beyefendiye, her daim yanımda olan canım aileme ve 7’den 70’şe bizimle birlikte olan gönül dostlarımıza çok çok teşekkür ederim” dedi. Ödül alan herkesi yürekten kutladığını vurgulayan Yazar Bağ, “Bu güzelganizasyonda emeği geçenleri başta Tokat Gündem Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Sn. Bayram Güvercin, Genel Yayın Yönetmeni Sn.Zekeriya Yılmaz Beyefendinin ve değerli sunucu Sn. Seyhan Güler hanımefendinin şahsında Tempo TV ailesine çok çok teşekkür ederim. Bu ödül bizim daha çok sorumluluklarımızı arttırdı. İyi ki varsınız. Durmak yok yola devam. Güzelliklerde buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER